Фінансова автономія: виклики та переваги впровадження

5 березня 2024 року на замовлення відділу освіти ,молоді і спорту Калинівської міської ради і центру професійного розвитку педагогічних працівників Калинівської міської ради відбувся семінар-практикум «Фінансова автономія: виклики та переваги впровадження.

Кращі практики» для директорів закладів загальної середньої освіти Калинівської міської територіальної громади. Закон України «Про освіту» визначив автономію закладів освіти як право суб’ єкта освітньої діяльності на самоврядування, яке полягає в його самостійності , незалежності та відповідальності у прийнятті рішень академічних(освітніх), організаційних, фінансових, кадрових питань діяльності , що проводиться в порядку та межах , визначених законом. Перехід навчального закладу на фінансову автономію - це самостійне ведення фінансово-господарських справ, формування структури навчального закладу та його штатного розпису, установлення доплат , премій , пошук інших джерел фінансування. Надання такої фінансової автономії вимагає створення бухгалтерської служби. З досвідом багаторічної роботи щодо впровадження фінансової автономії в закладі освіти поділилась директор ліцею №2 Немирівської міської ради Гудима Тетяна Анатоліївна.

У роботі семінару-практикуму взяли участь начальник відділу освіти, молоді і спорту Калинівської міської ради Фурман Галина Василівна ,головний бухгалтер Тишкевич Людмила Арсеніївна , директор центру професійного розвитку педагогічних працівників Калинівської міської ради Коломієць Ольга Степанівна.

Семінар-практику був організований і проведений відділом управління освітніми закладами КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти»





Коментарі